Politia irlandeză a confiscat mii de euro de la o retea de cerşetori. Banii urmau sa ajunga in România

Politia irlandeză a confiscat mii de euro de la o retea de cerşetori. Banii urmau sa ajunga in România

In urma unei investigatii privind o retea organizata de cersetorie, politia irlandeza a confiscat mii de euro care urmau sa ajunga in Romania. Anchetatorii spun ca banii, care proveneau din cersetorie, erau trimisi in Romania fie prin Western Union, fie la bordul unor autocare de transport persoane, iar "afacerea" era administrata de un clan tiganesc.

Inspectorul Patrick McMenamin , care s-a ocupat de investigatie, a declarat ca unul dintre cersetorii desculti bine cunoscuti in zona Grafton Street, din centrul orasului Dublin, a fost prins in timp ce se intorcea spre tara natala Romania cu autocarul avand asupra sa 1.800 de euro. Banii au fost confiscati.

"Chiar daca par cu adevarat neajutorati, pot sa va asigur ca ei ii manipuleaza pe oamenii care le dau bani", a dat asigurari politistul.

6 persoane au fost arestate in ancheta legata de cazul de cersetorie. Toti cei 6 sunt tigani cu cetatenie romana si, potrivit politiei irlandeze, fac parte din aceeasi familie sau clan tiganesc. 7.000 de euro este suma confiscata pana acum in acest caz, banii provenind din cersetorie.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.