POLIŢIA DE FRONTIERĂ: 5 focuri de armă la frontieră pentru reţinerea contrabandiştilor de ţigări

POLIŢIA DE FRONTIERĂ: 5 focuri de armă la frontieră pentru reţinerea contrabandiştilor de ţigări

 Poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat, în urma mai multor acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, peste 10.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 94.600 lei, care urmau să ajungă pe piaţa neagră de desfacere.

Pentru reţinerea persoanelor implicate poliţiştii de frontieră au tras cinci focuri de avertisment în plan vertical cu respectarea prevederilor legale.
În data de 4 martie, poliţiştii de frontieră de la S.P.F. Sighetu Marmaţiei au desfăşurat mai multe acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.
Astfel, în jurul orei 20.00, un echipaj al poliţiei de frontieră aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a observat, pe raza localităţii Sighetu Marmaţiei, la aproximativ 10 m de frontiera de stat mai multe persoane care transportau către interiorul ţării colete voluminoase.
Poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea bărbaţilor efectuând somaţiile legale prin voce şi deoarece aceştia nu s-au supus au fost trase 2 focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.
În acel moment persoanele în cauză au abandonat coletele şi s-au retras pe teritoriul ucrainean. Imediat au fost anunţate şi autorităţile de frontieră ale statului vecin despre caz în vederea cercetării în comun  a evenimentului.
Totodată, la faţa locului a fost găsită o autoutilitară, înmatriculată în România, condusă de un tânăr în vârstă de 22 ani, domiciliat pe raza judeţului Maramureş. Din cercetări a rezultat că acesta avea rolul de a prelua ţigările de contrabandă în vederea comercializării acestora.
În zonă au fost descoperite 8 colete care conţineau cantitatea de 5.590 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 50.000 lei.
În cauză se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiuni de contrabandă, iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.
Totodată pe timpul verificărilor s-a constatat că numerele de înmatriculare ale autoutilitarei aparţin unui alt autoturism, drept urmare tânărul mai este cercetat şi pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare, la final urmând a se lua toate măsurile legale ce se impun.
Tot în cadrul aceleiaşi acţiuni, poliţiştii de frontieră de la acelaşi sector au depistat lângă frontiera de stat, pe raza localităţii Rona de Sus, mai multe persoane care transportau către interiorul ţării colete cu ţigări.
Oamenii legii au efectuat somaţiile prin voce dar bărbaţii nu s-au supus, fapt pentru care au fost trase 3 focuri de avertisment în plan vertical. Persoanele în cauză au profitat de zona muntoasă şi împădurită, fugind spre teritoriul statului vecin.
La faţa locului au fost descoperite 10 colete care conţineau cantitatea de 5.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană.
Ţigările în valoare de 44.600 lei au fost confiscate iar în continuare se face verificări în vederea identificării persoanelor implicate şi luării măsurilor legale ce se impun.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.