PNL Sighet e împotriva reîmpărţirii administrativ – teritoriale

PNL Sighet e împotriva reîmpărţirii administrativ – teritoriale

Filiala sigheteana a PNL este uimita de temele abordate de presedintele tarii si de coalitia de guvernare zilele acestea. PNL Sighet considera ca altele ar trebui sa fie prioritatile pentru cei care conduc destinele a milioane de romani.
Tema de sfarsit de saptamana a presedintilor PDL si UDMR este reimpartirea teritoriala a Romaniei. "O Romanie macinata incet de baroni, de sefi de partid democrat, de  lideri UDMR tafnosi si pusi pe capatuiala, de senatori si deputati care ar trebui sa apere interesul judetului, a colegiului care i-a trimis in Parlament, a cetatenilor.
Sighetul a fost vaduvit ani multi de alocari financiare nedrepte, am stat in umbra Baii Mari si am suferit in toti acesti ani. Nu am avut institutii judetene cu birouri in Sighet, pentru orice fleac a trebuit sa mergem la Baia Mare, pentru a ne face un pasaport, pentru a scoate o adeverinta, pentru orice a trebuit sa facem plocoane pe la birourilor celor care ne spuneau ca suntem de peste deal, de parca am fi fost dintr-o alta tara. Si daca toate astea nu au fost suficiente, acum,va trebui de multe ori sa facem drum pana la Cluj, pentru ca descentralizarea in viziunea puterii, inseamna comasarea institutiilor.
Ovidiu Nemes, presedintele PNL Sighet, arata in comunicatul de presa remis redactiei noastre ca s-a simtit dator in calitate de viceprimar, in calitate de sighetean, sa aiba o pozitie publica. Noi sighetenii nu suntem de acord cu aceasta impartire, noi suntem maramureseni, si e lucrul de care noi suntem mandri. "Nu voi accepta sa ma numesc Crisan, sau cum o mai dori presedintele sa denumeasca aceasta regiune. Nu! Eu, noi cu totii suntem maramureseni!
E mult prea veche istoria acestui tinut binecuvantat de Dumnezeu, a traditiilor noastre, a frumusetii si sinceritatii maramuresenilor pentru a ne putea fi furate.
Au mai existat momente in istoria Romaniei in care bolsevicii, comunistii, au luat masuri peste noapte de colectivizare, si iata ca istoria se repeta. 
Fac un apel pe aceasta cale catre parlamentarii maramureseni,catre cei doi parlamentari de Sighet,sa nu sustina o asemenea bolsevizare a Romaniei.
Ei au fost alesi parlamentari de Maramures, au o responsabilitate in fata maramuresenilor,a sighetenilor….nu a cum o vrea PD-ul sa ne boteze de acum incolo.
mi doresc, si ne dorim, spune Ovidiu Nemeş, preşedintele PNL Sighet, sa nu ne pierdem identitatea intr-o lume in care valorile, sau scara valorilor este total inversata."

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.