Video | PNL Maramureș a demarat procesul de asigurare a continuității administrative în Baia Mare

Organizația PNL Maramureș a demarat procesul de asigurare a continuității administrative în Baia Mare și cea de parteneriat între Consiliul Județean Maramureș și Primăria Baia Mare pentru a crește nivelul de trai prin absorbția fondurilor europene, prin finalizarea proiectelor în curs de derulare.

La conferința de presă organizată luni, 27 noiembrie la sediul PNL Maramureș, Ionel Bogdan, președintele PNL Maramureș împreună cu Călin Bota, președintele PNL Baia Mare au îndemnat consilierii locali la responsabilitate.

În următoarele zile se vor purta discuții cu toți consilierii locali, cu grupurile politice din Consiliul Local Baia Mare, astfel încât să se asigure că Baia Mare este gestionată corect în interesul cetățeanului.

La Instituția Prefecturii Județului Maramureș încă nu s-a primit hotărârea instanței de la Cluj, abia după aceea urmează procedura de alegerea de către Consiliul Local al unui primar interimar. Ionel Bogdan, a menționat că ”este greu de susținut un locotenent”.

Călin Bota are încredere că vor găsi o cale ca toate proiectele importante din Baia Mare să poată fi susținută în continuare de o echipă cu o majoritate în Consiliul Local, care să fie orientată spre rezultate palpabile, rezultate care să genereze beneficii pentru toți locuitorii din Baia Mare.

În cadrul conferinței de presă, Ionel Bogdan a prezentat stadiul proiectelor în derulare în parteneriat cu Primăria Baia Mare.

Pasajul de la Clubul Văcarilor este în licitație publică, lucrările sunt preconizate a se începe din februarie-martie, iar termenul de execuție este de 12 luni.

Pasajul de la Italsofa are deja desemnat un constructor, iar , iar în ianuarie, cel târziu în februarie se vor începe lucrările efective.

Centura metropolitană este în faza de obținere a avizului de mediu, după care se va scoate la licitație împărțită pe mai multe loturi.

Centura mică, strada Europa – strada Dumbravei va fi drumul de legătură cu Drumul Expres Baia Mare – Satu Mare este într-un parteneriat separat, pe implementare. Srada Europa va fi lărgită la două benzi pe sens cu un pasaj peste căile ferate în zona Săsar. Zona străzii Dumbravei va fi reabilitată.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.