De ce nu trebuie să uiți atunci când faci renovări în bucătărie?

Renovările în casă nu sunt lucru ușor, probabil că o știai deja. Indiferent de camera pe care vrei să o renovezi, ai nevoie de timp și mai ales de răbdare. Doar că, în topul camerelor care au nevoie de o atenție specială atunci când le renovezi fac parte baia și bucătăria. Și probabil că te întrebi acum ce e așa de special la camerele astea și de ce au ele nevoie de atât de multă atenție. Ei bine, în camerele astea trebuie să ai înainte de toate grijă la țevi și scurgeri. Așa că, dacă te apuci să schimbi gresia din baie sau să mai spargi puțin pereții din bucătărie, ține cont că s-ar putea să dai și de țevi.

Astfel, dacă ai în plan să te apuci de spart și de renovat prin bucătărie, ți-ar prinde bine să ții cont de țevi și scurgeri. Doar nu vrei să riști să provoci vreo inundație sau defecțiune. Pentru că, la costul final al renovărilor o să mai adaugi și alte costuri de reparații. Așa că, mai bine nu iei decizii pripite și îți faci un plan pe care să-l respecți.

Totuși, articolul ăsta nu este despre necazurile pe care poți să le întâmpini dacă faci renovările în grabă. O să îți spunem de ce elemente nu trebuie să uiți atunci când te apuci de renovări prin bucătărie. Dacă îți dorești o bucătărie ca la carte, atunci mai rămâi puțin să citești articolul de astăzi să vezi cum alegi mobila de bucătărie, dar și alte elemente.

Chiuveta și bateria de bucătărie

Dacă vrei să îți găsești o chiuvetă sau o baterie pentru bucătărie, nu trebuie să te pripești, pentru că o să ai de ales din mai multe modele, atât de baterii, cât și de chiuvete. Așa că, ai răbdare până le vezi pe toate sau măcar pe majoritatea.

Dacă ai de ales o chiuvetă, o să ai de ales din una rotundă, pătrată, dreptunghiulară sau chiar cu bol dublu, ca să meargă lucrurile mult mai repede. Mai poți să alegi chiuveta pentru bucătărie și în funcție de materiale precum ceramică, inox, marmură, granit sau compozit.

Cât despre bateriile de bucătărie, aici nu o să-ți fie foarte greu. Există baterii de bucătărie cu monocomandă și cu dublă comandă, iar diferențele sunt destul de evidente încă din nume. Bateria cu monocomandă are un singur mâner pentru reglarea temperaturii apei, iar la bateria cu dublă comandă, sunt două, unul pentru apă caldă și altul pentru apă rece.

Masa și scaunele de bucătărie

Din mobila de bucătărie care pur și simplu nu are cum să lipsească, fac parte scaunele de bucătărie și masa. Doar gândește-te, fără aceste piese de mobilier, unde ai mai sta tu să mănânci sau să bei din cafeaua de dimineață și să te gândești la una și alta.

Masa de bucutărie trebuie să fie aleasă în funcție de forma ei sau de materiale. Hai să luăm un exemplu concret, dacă ai o bucătărie mică, ferește-te de mesele rotunde sau ovale, pentru că o să-ți răpească foarte mult din spațiu. În cazul unei bucătării mici, mai bine optezi pentru o masă pătrată și extensibilă. Materialul pentru masă ar trebui să fie ales în funcție de stilul bucătăriei.

Acum că ai ales masa, urmează alegerea unor scaune pentru bucătărie. Atunci când alegi scaunele bucătărie, ele ar trebui să fie în primul rând confortabile, de o înalțime mai mică, comparativ cu cea a mesei, dar și potrivite cu stilul bucătăriei. Dacă ai o bucătărie plină de culoare, orienteză-te către scaune de bucătărie care să complimenteze tot stilul, în cazul de față, tot niște scaune colorate sau cu un design interesant.

Cuptorul, plita și frigiderul – trioul din bucătăria ta

Nu puteam să nu vorbim despre acest trio de nedespărțit din bucătăria ta. Până al urmă, dacă n-ar fi el, n-ar mai fi bucătărie. Frigiderul îți păstrează ingredientele proaspete, iar plita și cuptorul te ajută să ajungi la rezultatul final.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.