Video|PNL, despre propunerea PSD la Ministerul Justiției: ”Singurul lucru prin care s-a remarcat domnul Nicolicea a fost afrontul în fața justiției”

La conferința de presă a organizației Maramureș a Partidului Național Liberal desfășurată vineri s-a discutat despre remanierea guvernamentală, despre creșterile de prețuri din ultima perioadă, dar și despre alegerile europarlamentare din 26 mai.

Reprezentanții PNL au vorbit despre schimbările care au loc la conducerea Ministerului Justiției, dar și despre noul ministru al Justiției propus de PSD, care, spun liberalii, nu are nicio pregătire în acest domeniu.

”Partidul Social Democrat, printr-o ședință a CEX-ului, o ședință a partidului au decis să mai înlocuiască niște miniștri. La fondurile europene este justificat având în vedere că pleacă europarlamentar doamna respectivă, dar la justiție PSD nu vrea să facă altceva decât să îl înlocuiască pe cel care nu a semnat ordonanțele de urgență pe care le doreau liderii partidului. Adică dacă nu ascultă de șeful suprem în Partidul Social Democrat se pleacă, drept urmare a fost propus domnul Nicolicea care nu are niciun fel de pregătire juridică, nu are niciun fel de pregătire în acest domeniu și nu cred că va fi nici măcar agreat de asociațiile profesionale din domneiul justiției. Mai mult decât atât, singurul lucru prin care s-a remarcat domnul Nicolicea de-a lungul timpului a fost afrontul în fața justiției”, a spus Ionel Bogdan, președinte PNL Maramureș.

Ionel Bogdan mai spune că prin schimbarea ministrului Justiției, Partidul Social Democrat vrea să schimbe cu orice preț codurile de procedură penală.

”Practic Partidul Social Democrat prin această propunere de nou ministru al Justiției nu face altceva decât să arate că în continuare vor cu orice preț să modifice codurile de procedură penală și chiar dacă în mod normal ele ar trebui modificate în Parlament prin dezbatere publică și la vedere cu participanți din societatea civilă și asociațiile profesionale, dânșii vor neaparat cu ordonanță de urgență pentru că este cel mai rapid mod de a scăpa liderii partidului de problemele din justiție”, a adăugat președintele PNL Maramureș.

Liberalii maramureșni au mai precizat că au încredere că președintele României, Klaus Iohannis, va analiza cu atenție propunerile PSD pentru ministrul Justiției.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.