Ploi torenţiale, descărcări electrice, căderi de grindină în Maramureş

Ploi torenţiale, descărcări electrice, căderi de grindină în Maramureş

Administraţia Naţională de Meteorologie a actualizat atenţionarea meteorologică şi a prelungit avertizarea cod galben pentru intervalul 9 iunie , ora 12.00- 11 iunie, ora 06.00. În această perioadă sunt prognozate pentru judeţul Maramureş precipitaţii sub formă de ploaie care vor avea caracter torenţial, intensificări ale vântului care pot lua aspect de vijelie şi grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 30 l/mp şi , izolat 60-70 l/mp. Fenomene asociate ploii vor fi descărcări electrice, respectiv căderi de grindină.
  Prefectul Sandu Pocol, în calitate de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a solicitat menţinerea măsurilor şi recomandărilor  dispuse anterior populaţiei.  Comitetele locale pentru situaţii de urgenţă au fost anunţate de prelungirea avertizării meteorologice şi de pregătirea echipelor de intervenţie, la nivelul fiecărei unităţi administrativ-teritoriale. De asemenea, au fost avertizaţi şi membrii grupurilor de suport tehnic din cadrul CJSU Maramureş.
         Serviciile de utilitate publică asigurate pentru cetăţeni
          Echipele specializate ale serviciilor de utilitate publică (gaz, apă şi canalizare, energie electrică, telefonie) vor fi pregătite pentru intervenţia şi remedierea, în caz de nevoie, a deficienţelor care pot apărea, datorită fenomenelor meteorologice periculoase în reţelele de utilitate publică.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.