Plin de inconștienți pe șosele

Acţiunile poliţiştilor rutieri din weekendul trecut pentru siguranţa participanţilor la trafic s-au soldat cu sancţionarea mai multor conducători auto şi cu întocmirea unor dosare penale.

  • La Fărcaşa, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 00.40, un bărbat care nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule a fost depistat conducând un autoturism pe DJ 108A. Bărbatul a declarat senin că a venit din Arduzel cu intenţia de a alimenta în staţia PECO din Fărcaşa. N-a mai apucat, dar s-a ales cu un dosar penal.
  • Şi la Bârsana  poliţiştii care executau serviciul de patrulare au oprit pentru control un moped care nu avea plăcuţe cu număr de înregistrare şi care se deplasa din direcţia Strâmtura înspre Sighetu Marmaţiei. Verificările efectuate au relevat că bărbatul în vârstă de 43 de ani nu este posesor de permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule şi avea o alcoolemie de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză se efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat,  conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi conducerea unui vehicul pe drumurile publice de către o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice.
  • În Baia Sprie, Târgu Lăpuş şi Sighetu Marmaţiei infracţiunile constatate au fost de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, pentru care trei bărbaţi în vârstă de 43, 34 şi 28 de ani s-au ales cu dosare penale.
  • În fine, în noaptea de sâmbătă spre duminică, urmărit de polițiști fiindcă nu a oprit la semnalul lor, un tânăr de 20 de ani, care era și băut,  s-a oprit cu mașina într-un indicator rutier. Din fericire nu a fost rănit nici el și nici pasagera din mașină.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.