VIDEO | Piețele, pensiunile și alte societăți comerciale – luate la puricat

Pentru asigurarea protecției consumatorilor și pentru conștientizarea lor privind riscurile consumării unor alimente obținute în condiții neclare, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Maramureș informează că va derula controale tematice în perioada următoare.

Inspectorii DSVSA Maramureș vor face controale în târguri și piețe, unități de sacrificare a animalelor și de procesare a cărnii, centre de ambalare a ouălor, de colectare și prelucrare a laptelui, unități de comercializare en-gros și en-detail a produselor alimentare și a băuturilor, laboratoare de cofetărie/patiserie, precum și în pensiuni agroturistice care cazează turiști în perioada Sărbătorilor Pascale.

În ceea ce privește sacrificarea mieilor pentru consum familial se permite în cazuri excepționale amenajarea unor locații în condițiile legii, cu funcționare temporară. Autorizarea unor astfel de locații se va face numai în cazul în care există solicitări scrise din partea Prefecturii, a primăriei a Asociației crescătorilor de ovine.

Responsabilitatea amenajării și funcționării unui punct de sacrificare a mieilor/iezilor aparține exclusiv solicitanților și trebuie respectate condițiile de igienă a produselor alimentare stabilite conform legii.

 

Foto: arhiva

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.