PIAȚA IMOBILIARĂ: Ce terenuri se mai vând prin Sighet și la ce prețuri

PIAȚA IMOBILIARĂ: Ce terenuri se mai vând prin Sighet și la ce prețuri

 De cum s-a încălzit vremea a crescut și interesulpentru cumpărarea de terenuri pentru construcţii. Cumpărătorii caută de cele mai multe ori zonele centrale chiar dacă acolo și prețurile sunt mai mari.

În Sighetu Marmației cele mai căutate terenuri pentru construcții sunt cele de pe străzile Lucian Blaga, Alexandru Ivasiuc și Gheorghe Șincai, iar agenții imobiliari spun că anul acesta oferta este destul de bogată.
 “Terenurile sunt destul de căutate încă de anul trecut de prin august, septembrie. Prețul la terenuri a început să crească ușor și se caută foarte mult parcele între 500 și 1000 de metri. Cele mai căutate sunt cele din zone centrale unde sunt toate utilitățile, mai nou și rețeaua de gaze, dar și zonele mărginașe”, a aspus Vasile Hodor, agent imobiliar.
Când vor să achiziționeze un teren, cumpărătorii sunt interesați nu doar de utilități, ci și de vecinii care sunt în zonă. Dacă sunt într-un cartier bun terenurile se vând repede, cu toate că sunt scumpe.
 „Depinde și de bugetul pe care îl au. La Sighet terenurile se împart în două categorii: cele centrale, unde prețurile  sunt 30, 35, 40 euro/ mp, în vreme ce în zonele periferice media este de 10, 12 euro/mp. Sunt interesați și de vecin, în zonele centrale pe străzi sunt vecini, însă cu vecinii e o problemă în zona deschisă unde sunt proprietari, dar încă nu sunt construcții. Dar dacă cineva cumpără un teren bineînțeles că este interesat cine e în vecinătate”, a agăugat agentul imobiliar.
În Sighetu Marmației în zonele periferice prețul unui teren de 1000 mp este de aproximativ 10.000 de euro, iar în zonele centrale prețul poate ajunge până la 35.000- 40.000 de euro.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.