Petrova, în carantină zonală

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență s-a reunit în ședință extraordinară, în sistem online, și a aprobat măsurile și regulile care trebuie respectate la nivelul unităților administrativ-teritoriale. Acestea sunt stabilite în conformitate cu prevederile legislației în vigoare, evoluția situației epidemiologice, respectiv a ratei de incidență transmisă de către Direcția de Sănătate Publică Maramureș.

Regulile și măsurile prevăzute la nivelul fiecărei unități administrativ-teritoriale sunt apliicate în funcție de rata incidenței înregistrată în fiecare localitate.

” În acest context sunt 12 unități admisnitrativ teritoriale care au rata de incidență mai mare de 1,5 cazuri la mia de locuitori, iar în acest caz, spațiul utilizat în cadrul pensiunilor, cafenelelor, barurilor, poate fi de maxim 30% din capacitatea maximă. Sunt 43 de unități administrativ teritoriale în care capacitatea de utilizare a acestor spații în interiorul locațiilor este de 50%, sunt 20 de unități administrativ teritoriale în care nu avem înregistrate cazuri confirmate de persoane infectate cu covid 19, iar în acest context nu sunt impuse restricții. În acest moment avem doar localitatea Petrova în carantină zonală”, precizează Dan Bucă, purtător de cuvânt Prefectcura Maramureș.

În funcție de evoluția situației epidemiologice, CJSU Maramureș va stabili și alte măsurile necesare pentru prevenirea și limitarea infecției cu SARS-CoV-2.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.