VIDEO | Măsuri speciale pentru câinii ținuți în lanț

Stai la casă și ai un câine în curte? Atunci trebuie să respecți noile reglemEntări ale legiutorilor, care au dispus noi măsuri necesare în vederea asigurării condiţiilor de bunăstare şi protecţie a animalelor. Aceste măsuri sunt incluse în Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 205/2004 privind protecția animalelor.

Legislația în vigoare prevede limitarea mișcării câinilor ținuți în aer liber, măsură pentru care trebuie folosite anumite mijloace. Printre acestea se află și lanțul confecționat din zale metalice, care trebuie să aibă o lungime minimă, prevăzută în normele pentru aplicarea legii privind protecția animalelor.

Astfel, deținătorii de animale trebuie să le asigure acestora, în funcție de nevoi, un adăpost corespunzător, hrană și apă, posibilitatea de mișcare suficientă, îngrijire și atenție și asistență medicală.

Cușca patrupedului trebuie astfel dimensionată în funcţie de talia animalului, oferindu-i acestuia posibilitatea de a sta în picioare şi de a se întoarce. Totodată, pentru câinii care sunt legaţi, zgarda trebuie să fie confecţionată dintr-un material care să nu fie dăunător sănătăţii animalului și să fie concepută astfel încât să nu existe riscul de strangulare.

Lanţul cu care este legat câinele trebuie confecţionat din zale metalice, ce trebuie să aibă o lungime minimă de 2 m. Lanţul trebuie ancorat la punct fix sau pe un cablu metalic şi prevăzut la extremităţi cu dispozitive de tip „vârtej”.

Tot în același scop, stăpânii trebuie să le asigure câinilor ținuți în curte un padoc împrejmuit, cu o suprafaţă minimă de șase ori mai mare decât cea a cuştii. Acesta trebuie împrejmuit astfel încât să nu permită evadarea câinilor. Sursa avocatnet.net

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.