VIDEO | Peste 40 de medici de familie au încheiat contracte cu CAS Maramureș în vederea vaccinării populatției la cabinet

Din 29 aprilie a intervenit o modificare legislativă care presupune posibilitatea vaccinării populației la nivelul cabinetelor medicilor de familie, decontarea activității realizându-se prin tarif per serviciu  medical, respectiv 40 de lei pe inoculare. Peste 40 de contracte au fost deja încheiate în acest sens între medicii de familie din Maramureș și Casa de Asigurări de Sănătate.

Etapa a doua de vaccinare a debutat în 15 ianuarie. În acel moment Cas Maramureș a încheiat contracte cu medicii de familie pentru informare, programare pe platforma națională de vaccinare și monitorizarea eventualelor reacții adverse.

Am avut un răspuns foarte bun din partea medicilor de familie și am încheiat la acel moment 185 de contracte. Noi avem 207 contracte de furnizare în asistența medicală primară, 217 medici de familie în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate. La 27 aprilie, aceste contracte și-au încheiat aplicabilitatea și am început încheierea contractelor fix pentru vaccinare la nivel de cabinet. E un proces care încă se derulează, până astăzi avem 48 de contracte încheiate, să nu uităm că la nivel de județ, pe lângă vaccinarea la nivel de cabinet de medic de familie, există centre de vaccinare organizate atât de către autoritățile locale, cât și la nivelul unităților sanitare”, precizează Carmen Prodan, director general interimar CAS Maramureș..

Partea de unitate sanitară se află în contract cu CAS, în județ fiind funcționale în acest moment șase centre de vaccinare, iar la toate aceste demersuri se adaugă și posibilitatea includerii cabinetului medicului de familie în acest proces.

Din punctul nostru de vedere, răspunsul este unul cât se poate de bun. Se asigură și resursele financiare pentru a se asigura decontul medicului de familie, astfel încât munca acestuia să fie răsplătită.  Începând din toamna anului trecut s-a derulat procesul de contractare pentru monitorizarea la domiciliu a pacienților infectați. Și acolo am avut un răspuns foarte bun din partea colaboratorilor noștri, în jur de 180 de contracte încheiate. Dacă lună de lună se înregistrau în jur de 1900 -2000 de cazuri monitorizate, acum se constată o scădere drastică a acestor cazuri, astfel că în luna aprilie avem doar 700 de pacienți care au necesitat monitorizare la domiciliu”, spune Carmen Prodan.

Infectarea la nivel de județ scade, ceea ce demonstrează că aceste campanii de vaccinare s-au derulat eficient la nivelul județului Maramureș, spun surse din cadrul CAS Maramureș.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.