Peste 36.000 de pachete cu țigări de contrabandă confiscate în două zile

Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au confiscat în weekend peste 36.000  pachete cu țigări, în valoare de aproape 416.000 de le. Marfa urma să ajungă pe piața neagră de desfacere din România.

Duminică s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, pe sensul de intrare în ţară, un bărbat cu dublă cetăţenie, română și ucraineană, în vârstă de 36 de ani, conducând un autoturismînmatriculat în Polonia. Existând suspiciuni că bărbatul transporta țigări, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra mijlocului de transport, persoanei și bagajelor. Astfel, au fost descoperite în portiere, în podul pedalier şi în bara de protecţie din spate a autoturismului 900 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană. Bărbatul a fost amendat cu 5.000 de lei.

În acceeaşi zi, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Brodina – I.T.P.F. Sighetu Marmației, polițiștii de frontieră au observat în apropierea graniței mai mulți bărbați care transportau în spate colete voluminoase. S-a încercat reținerea lor, însă contrabandiștii au fugit în Ucraina. Au lăsat în urmă 28.000 pachete cu țigări ucrainene. Înainte cu o zi, poliţiştii de frontieră din cadrul aceluiași sector au descoperit mai multe colete care conțineau 7.400 de pachete cu țigări decontrabandă. Și acestea au fost confiscate.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.