Peste 22.000 de pachete cu țigări de contrabandă au fost confiscate

Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au confiscat peste 22.000 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană. În data de 25 ianuarie, polițiștii de frontieră din cadrul STPF Satu Mare (care aparține de ITPF Sighet) au oprit pentru control o mașină condusă de un tânăr de 27 de ani. În autoturism s-au găsit 440 de pachete cu țigări de contrabandă. Într-o altă mașină, în care se aflau doi bărbați de 45 și 46 de ani s-au găsit opt saci care conțineau 5.960 de pachete cu țigări ucrainene, în valoare de 70.000 lei. În ambele cazuri, țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar mașinile au fost indisponibilizate la sediul STPF Satu Mare, în vederea continuării cercetărilor.

În aceeași zi, un echipaj al poliţiei de frontieră de la Sectorul PF Sarasău a observat mai mulți bărbați încărcând într-un autoturism colete voluminoase. Imediat s-a procedat la somarea prin voce a persoanelor în cauză, moment în care acestea au abandonat coletele și s-au retras pe teritoriul statului vecin, fapt pentru care au fost informate autoritățile de frontieră ucrainene. La faţa locului au fost descoperite 15 colete cu 11.750 de pachete de țigări. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar în continuare se fac verificări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activității infracționale.

Și polițiștii de frontieră din cadrul SPF Valea Vișeului au descoperit în apropierea frontierei de stat 6 colete, conținând 4000 de pachete cu țigări. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.