Peste 19.000 de pachete cu țigări confiscate. Un contrabandist s-a răsturnat cu mașina în șanț

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au confiscat, în urma unor acțiuni, peste 19.000 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 213.000 de lei. În unul din cazuri, un contrabandist s-a răsturnat cu mașina în șanț, însă a reușit să fugă.

Marți seară s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, pe sensul de intrare în ţară, un bărbat de 49 de ani, la volanul unui microbuz. Existând suspiciuni că ar transporta țigări, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra mijlocului de transport. Astfel, au fost găsite în spaţii special amenajate în rezervor și în bancheta din spate 1.050 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană. Șoferul a fost amendat cu 5.000 de lei, iar mașina a fost confiscată deoarece avea spaţii special amenajate pentru transportul țigărilor.

Tot marți la nivelul Sectorului Brodina – structură a I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei – un echipaj al poliției de frontieră a identificat un autoturism de teren fără număr de înmatriculare, care se deplasa de la graniță spre interiorul țării. La semnalele polițiștilor de frontieră șoferul nu a oprit, a făcut o manevră de întoarcere și a pierdut controlul volanului, răsturnându-se în șanț. Șoferul a ieșit din mașină și a fugit în pădurea din apropiere. În mașină s-au găsit 14.870 pachete cu țigări de proveniență ucraineană. Tot polițiștii de frontieră ai Sectorului Brodina, dar și cei din Sarasău au găsit baxuri cu țigări abandonate, 3220 de pachete.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.