Peste 12.000 de amenzi de circulaţie aplicate în cele patru zile de vacanţă

Conform unei evaluări realizate la nivelul Centrului Național de Conducere Integrată al Ministerului Afacerilor Interne, pentru nerespectarea regulilor la regimul circulației rutiere, în cele patru zile de vacanță (26-29 aprilie), polițiștii rutieri au aplicat peste 12.000 de amenzi contravenționale dintre care peste 4000 pentru depășirea vitezei legale.

Zilnic, echipajele de poliţie rutieră au acţionat, în medie, cu aproximativ 300 aparate radar, dispuse pe drumurile naţionale şi europene. Ca urmare a faptelor constatate, polițiștii au reținut 1573 de permise dintre care 596 pentru depășirea vitezei legale, și au retras 277 de certificate de înmatriculare.

Reamintim faptul că, în conformitate cu Planul de măsuri aprobat de ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, zilnic sunt mobilizați în medie peste 22.000 de pompieri, paramedici SMURD, polițiști, jandarmi și polițiști de frontieră pentru ca această minivacanță să decurgă în condiții de normalitate fără incidente deosebite, dar și pentru a asigura o intervenție rapidă în sprijinul populației în caz de nevoie.

Centrul Național de Conducere Integrată care funcționează la nivelul Ministerului Afacerilor Interne monitorizează permanent situația la nivel național.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.