VIDEO | Pesimism în atletism

Atletismul e o altă ramură sportivă extrem de afectată de sistarea activității. Pentru că tehnica de lucru impune antrenamentele pe teren, lipsa unui antrenament adevcat nu poate fi recuperat foarte curând.

Terezia Pop, profesr de educație fizică și sport, specializare atletism, e sceptică. Amânarea termenului de reluare a competițiilor sportive în atletism, o determină să se gândească la o participare la nivel național, abia la anul.

”Federația Română de Atletism a prelungit termenul de suspendare a tuturor competițiilor. Eu cred că au făcut bine că au amânat competițiile, dar eu nu cred că va fi posibil să facem o competiție la nivel de campionat național, anul acesta. Acuma cum stăm în casă și facem exerciții mai mult pentru dezvoltarea forței fizice, nu știu dacă mai este indicat anul acesta să mai avem vreo competiție”, spune Terezia Pop.

Pregătirea fizică de acasă a sportivilor nu suplinește lipsa antrenamentului tehnic, posibil doar pe terenul de attletism.

”Pregătirea în atletism, dacă nu alergi, dacă nu sari, e foarte greu de menținut. Îți dezvolți forța generală, dar ceea ce este specific pentru noi, nu ne prea ajută. Dar nu sunt mulți cei care merg și aleargă în acea activitate pe care o putem face individual. Cei mari, poate 60% dintre ei conștientizează, dar cei mici, nu. Eu spun că e un an de sacrificiu, din care sperăm să ieșim sănătoși, cu toții”, spune antrenoarea.

Dacă nu ai și pregătirea tehnică, participările de anul acesta de la naționale, sunt bani aruncați pe geam, e de părere Terezia Pop. E nevoie de o pregătire fizică generală susținută, iar sportivii să revină abia la anul în compețiile naționale.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.