VIDEO | Pericol mare: clădiri ale unei foste mine se pot prăbuși în orice moment

Ninsorile abundente din lunile de iarnă, fenomenul de îngheț-dezgheț, precum și ploile au afectat clădirile degradate ale fostei mine din localitatea Nistru. Situația acestor imobile a fost discutată în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

Prefectul Vasile Moldovan, care este și președintele Comitetului pentru Situații de Urgență,  a decis deplasarea la fața locului, împreună cu inspectorul șef al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență, colonel Pavel Baltaru, directorul adjunct al Remin SA, Ioan Nechita, și primarul din Tăuții Măgherăuș, Anton Ardelean.

Clădirile fostei mine sunt în stare avansată de degradare și constituie un pericol pentru cetățenii din zonă, mai ales pentru copii, a arătat prefectul Vasile Moldovan, Acoperișul fostei cantine se prăbușește. Pentru a preveni producerea unor situații de urgență a fost întocmit un proces verbal de constatare prin care au fost dispuse măsuri de siguranță ce includ avertizarea populației cu privire la pericolul existent în zonă, amplasarea de indicatoare ”Atenție pericol de prăbușire”, discutarea situației patrimoniului companiei Remin, respectiv lucrările care trebuie efectuate fie pentru consolidarea imobilului, fie pentru demolarea structurii degradate, a mai spus Vasile Moldovan.

De asemenea, se va organiza o întâlnire cu lichidatorii judiciari ai companiei și se va sesiza Ministerul Economiei pentru a oferi sprijin în efectuarea demersurilor care se impun pentru executarea lucrărilor necesare și punerea în siguranță a clădirilor care se află în proprietatea Remin SA, în scopul de a evita producerea unor accidente. Mai sunt și alte clădiri la nivelul județului care se află în stare de degradare, acestea urmând să fie inventariate de către comisii de specialitate, stabilite prin ordin de prefect.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.