Pericol de inundatii in bazinele hidrografice din judetul nostru

Pericol de inundatii in bazinele hidrografice din judetul nostru

Cantitatile de ploi insemnate cazute in ulima perioada, au dus la cresterea nivelului apelor raurilor din bazinele hidrografice aferente judetului nostru, cu efect de inundatii locale si posibilitatea depasirii cotelor de atentie. Reprezentantii Comitelului Judetean pentru Situatii de Urgenta Maramures da asigurari, insa, ca situatia este sub control, iar echipele speciale sunt pregatite sa intervina in caz de necesitate.  
In ultimele zilei au cazut cantitati insemnate de precipitatii, ceea ce a dus la ridicarea nivelului apelor raurilor din bazinele hidrografice Iza si Tisa.  Situatia nu este foarte grava, insa locuitorii din apropiera acestor zone stau cu frica in san, la gandul ca locuintele lor ar putea fi puse in pericol din nou.
Specialistii au prelungit atentionarea hidrologica in bazinele hidrografice din judetul nostru. In adresa primita de Institutia Prefectului-Judetul Maramures se mentioneaza despre posibilitatea producerii unor scurgeri importante de pe versanti, torenţi, paraie, cu efect de inundatii locale si posibilitatea depasirii cotelor de atentie.    
Potrivit purtatorului de cuvant al Comitetului Judetean Pentru Situatii de Urgenta Maramures, Dan Buca, in momentul de fata  situatia este sub control. Echipele speciale sunt pregatite sa intervina in caz de necesitate.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.