VIDEO | Percheziții în Maramureș

Polițiști împreună cu procurori DIICOT au făcut ieri şase percheziţii domiciliare şi şase percheziţii auto în Vişeu de Sus. Au fost vizate persoane bănuite de infracțiuni precum favorizarea făptuitorului și abuz în serviciu.

În urma percheziţiilor au fost ridicate 12 laptopuri, 13 telefoane mobile, memory stick-uri, calculatoare, HD extern, 600 de euro, 4.400 de lei  şi  înscrisuri susceptibile a avea legătura cu cauza. Au fost puse în aplicare 12 mandate de percheziţie.

În baza probatoriului administrat, faţă de trei bărbaţi a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore, iar faţă de alte trei persoane s-a luat măsura controlului judiciar pentru 60 de zile. Persoanele reţinute urmează a fi prezentate instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunilor de de constituire a unui grup infracțional organizat, favorizarea făptuitorului și abuz în serviciu.

În cauză, la data de 27 august, au mai fost efectuate 8 percheziții  în Vișeu de Sus și Leordina.

Perchezițiile au vizat 8 bărbați, cu vârste cuprinse între 29 și 61 de ani, bănuiți că, sub pretextul derulării unor activități educative privind recuperarea și reintegrarea socială a tinerilor, ar fi supus minori la munci epuizante, i-ar fi lipsit de libertate și le-ar fi interzis să ia legătura cu familiile, cu alte persoane ori cu autoritățile. La acea data, au fost puse în executare 9 mandate de percheziții domiciliare și 3 mandate de aducere pentru cei în cauză, doi fiind cetățeni germani.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.