Pensiunile din Maramureș se pregătesc pentru Sărbătorile Pascale

Pensiunile din Maramureș se pregătesc pentru Sărbătorile Pascale

 

Doar 30% din locurile pensiunilor agroturistice din judeţul Maramureş au fost ocupate până acum pentru sărbătorile de Paşte, cu toate acestea există unele pensiuni care nu mai au locuri libere de câteva săptămâni, iar turiştii continuă să le bată la uşă. 
Proprietarii pensiunilor se plâng că anul acesta numărul turiştilor care au făcut rezervări pentru petrecerea sărbătorilor de Paşte în Maramureş a scăzut simţitor. Cu toate acestea există şi cazuri fericite, pensiuni care nu doar că nu mai au nici un loc liber, dar administratorii pensiunilor continuă să fie contactaţi de turiştii care ar dori să-şi petreacă concediul în Maramureş.Vicepreşedintele Asociaţiei de Promovare şi Dezvoltare Maramureş, Viorel Coroian, susţine că s-au făcut rezervări la pensiunile din judeţ în proporţie de maximum 30%. Cei mai mulţi turişti provin şi în acest an din zona Moldovei şi din Bucureşti şi Timiş, dar chiar şi din Ardeal. La mare căutare sunt pensiunile aflate în localităţile din apropierea mânăstirilor şi a bisericilor, respectiv Ţara Lapusului, Vadu Izei, Poienile Izei, Vişeu şi Săpânţa.  
Turiştii au ocazia nu numai să participe la slujbele religioase, ci şi să asiste la prepararea bucatelor tradiţionale, urmând ca a doua zi de Paşti să fie invitaţi la ieşiri câmpeneşti. Preţurile oscilează între 120 şi 200 de euro pentru un pachet complet care include trei zile de cazare, plus masa festivă de Paşti, în funcţie de categoria pensiunii. 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.