Pensionarii solicită indexarea pensiei cu 7,8%

Pensionarii solicită indexarea pensiei cu 7,8%

 Pensionarii maramureşeni au foarte multe nemulţumiri, motiv pentru care în data de 4 aprilie vor picheta prefectură. Reprezentanţii pensionarilor solicita indexarea pensiilor cu 7,8%, coeficient ce reprezintă indicele de inflaţie pe anul 2010.

La întâlnirea de comitet civic care a avut loc marţi, persoanele vârstnice şi-au expus principalele nemulţumiri. Aceştia solicita indexarea pensiilor cu 7,8%, coeficient ce reprezintă indicele de inflaţie pe anul 2010

Nemulţumirile pensionarilor sunt legate şi de modul de calculare al punctului de pensie şi de scăderea nivelului de trăi, ca urmare a creşterii preţurilor la produsele de bază. Aceştia mai solicita eliminarea reţinerii unui coeficient de 5,5% reprezentând plata asigurărilor de sănătate pentru pensionarii cu o pensie mai mare de 740 lei şi înapoierea retroactiv a sumelor reţinute până acum pensionarilor.

Pensionarii au mai luat în discuţie recalcularea pensiilor pentru persoanele încadrate în grupa I şi grupa a II-a de muncă pentru persoanele pensionate înainte de anul 2001, respectiv faptul că nu beneficiază de transport gratuit, conform prevederilor legislaţiei în vigoare pe ruta Baia Mare-Târgu Lăpuş-Băiuţ.

Subprefectul Gyongyike Bondi a solicitat ajutorul unor societăţi comerciale pentru a sprijini vârstnicii dezavantajaţi, cu produse de sărbătorile pascale, însă până în prezent nu a primit niciun răspuns afirmativ. Pentru a-şi expune nemulţumirile în data de 4 aprilie pensionarii vor picheta prefectură.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.