Contrabandă în floare la Petea

Contrabandă în floare la Petea

Se pare că nu doar la noi în judeţ exista probleme cu traficul de ţigări ci şi în Satu Mare contrabandă este în floare. În cursul nopţii de ieri poliţiştii de frontieră sătmăreni au descoperit într-o maşină 527 pachete de ţigări de provenienţa ucraineană. În cursul zilei de ieri poliţiştii sătmăreni au predat operatorului român cu drept de marcare în vederea distrugerii ţigaretelor peste 180.000 pachete de ţigări cu timbru fiscal ucrainean.

Cu ocazia formalităţilor pentru intrarea în ţară, în baza analizei de risc, având suspiciuni cu privire la bunurile transportate, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit asupra autoturismului. În bordul maşinii şi într-un locaş special amenajat în rezervorul de combustibil al autoturismului poliţiştii de frontieră au descoperit 527 pachete, pe care erau aplicate timbre ucrainene provenind din magazinul duty free.

Tânărul a declarat că a cumpărat ţigările din Ungaria, motiv pentru care nu a putut prezenta documente de provenienţa. Şoferului i-au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale, ţigările au fost confiscate iar maşina indisponibilizată până la finalizarea cercetărilor.

În urma intensificării controalelor şi a acţiunilor întreprinse de poliţiştii sătmăreni s+au confiscate mai multe pachete de ţigări de contrabandă. Motiv pentru care în cursul zilei de ieri poliţiştii sătmăreni au predat operatorului român cu drept de marcare în vederea distrugerii ţigaretelor peste 180.000 pachete de ţigări cu timbru fiscal ucrainean

În prezenţa judecătorului delegat cu executarea penală din cadrul Judecătoriei Negreşti Oaş, din Camera de Corpuri Delicte a IJPF Satu Mare au fost predate reprezentantului operatorului economic cu drept de marcare cele 180.500 pachete de ţigări ce urmează a fi distruse. Dintre acestea, 144.500 pachete de ţigări au fost confiscate de poliţiştii de frontieră sătmăreni în cazul de contrabandă petrecut în noaptea de 11 spre 12 noiembrie 2007 în zona de competenţă a S.P.F. Tarna Mare, în apropierea localităţii Tămăşeni.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.