VIDEO | Pensiile vor fi plătite la timp în septembrie

Casa Națională de Pensii Publice informează beneficiarii sistemului public de pensii că operațiunile referitoare la achitarea drepturilor de pensie pentru luna septembrie 2020 au fost încheiate și pensiile vor fi plătite la timp.

Documentele de plată/informare a plății pensiei au fost expediate către Compania Națională ”Poșta Română”  și au fost finalizate toate celelalte operațiuni care implică plata pensiilor și a celorlalte drepturi de asigurări sociale în luna septembrie 2020. În luna septembrie, 2020 calendarul de plată va fi respectat, după cum urmează:- Prin CN ”Poșta Română”:

Plăţi curente
• 1 – 15 ale lunii – la domiciliul beneficiarilor;
• pentru pensionarii avizaţi (cei care nu sunt găsiți la domiciliu) drepturile bănești și documentul de plată se pot ridica de la ghişeele poştale, în termen de 2 zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii respective .
Plăţi restante
• 11 – 15 ale lunii – la domiciliul beneficiarilor
• pentru pensionarii avizaţi (cei care nu sunt găsiți la domiciliu) drepturile bănești și documentul de plată se pot ridica de la ghişeele poştale, în termen de 2 zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii respective.
– Plata prin conturi curente sau conturi de card se face în data de 14.

Documentul de informare (talonul mov) va fi transmis între 1 – 15 ale lunii – la domiciliul beneficiarilor. Pentru pensionarii avizaţi la domiciliu documentul de informare se poate ridica de la ghişeele poştale, în termen de 2 zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii respective.

Reamintim că începând cu 1 septembrie 2020 valoarea punctului de pensie este de 1.442 lei, indemnizația socială pentru pensionari este de 800 lei iar indemnizația pentru însoțitor, în cazul pensionarilor de invaliditate gradul I, este de 1.154 lei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.