Penitenciarul Baia Mare solicită înfiinţarea unui Grup de lucru care să vină în sprijinul persoanei ce părăseşte penitenciarul în vederea creşterii şanselor de incluziune socială

Penitenciarul Baia Mare solicită înfiinţarea unui Grup de lucru care să vină în sprijinul persoanei ce părăseşte penitenciarul în vederea creşterii şanselor de incluziune socială

Incepand cu 01.01.2011, Penitenciarul Baia Mare este beneficiarul unui proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Acest proiect este implementat in colaborare cu Asociatia Profesionala Neguvernamentala de Asistenta Sociala ASSOC si Agentia Judetana pentru Ocuparea Fortei de Munca Maramures.
Proiectul are ca obiectiv general imbunatatirea accesului si a participarii pe piata muncii a grupului tinta prin dezvoltarea si implementarea unui sistem integrat de servicii specializate si comunitare in scopul evitarii excluziunii sociale, marginalizarii, discriminarii si riscului de saracie.
Atingerea acestui obiectiv depinde in mare masura de concentrarea resurselor comunitatii locale, dincolo de activitatile specifice adresate direct persoanelor aflate in detentie (de tipul calificarii sau interventiei psihosociale).Proiectul se afla in etapa de elaborare a instrumentelor de lucru. Astfel, in data de 19.07.2011, are loc primul grup de lucru din cadrul Subactivitatii 3.1. Construirea unui suport de asistenta din resursele existente la nivelul comunitatii locale. Finalitatea acestui grup de lucru este crearea unei retele de servicii din comunitate care sa vina in sprijinul persoanei ce paraseste penitenciarul si familiei acesteia in vederea cresterii sanselor de incluziune sociala. Aceasta se va realiza prin semnarea unor protocoale de colaborare in cadrul proiectului, prin care se va stabili concret gama de servicii ce pot fi furnizate in sprijinul persoanelor aflate in penitenciar sau care au parasit penitenciarul (inclusiv familiilor acestora).

Ca si concluzie a activitatii de pana acum cu persoanele private de libertate, conducerea penitenciarului Baia mare considera extrem de importanta pentru evitarea recidivei si cresterea sanselor de incluziune sociala, organizarea actorilor sociali relevanti din comunitate intr-o echipa multidisciplinara, pentru eficientizarea rezultatelor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.