Patru autovehicule furate din străinătate depistate de polițiștii de frontieră

Patru autovehicule furate din străinătate depistate de polițiștii de frontieră

Polițiștii de frontieră sătmăreni au depistat patru autovehicule ce figurează ca fiind furate din străinătate. Trei au fost descoperite în zona de competență a SPF Negrești Oaș, iar al patrulea la ieșirea din țară prin PTF Petea.
Astfel, luni, 06 iunie a.c., în zona de responsabilitate a Sectorului P.F. Negrești Oaș polițiștii de frontieră au desfășurat o acțiune specifică pe linia combaterii traficului internațional cu autovehicule furate. În jurul orei 09.00, pe DN 19, în Negrești Oaș, polițiștii de frontieră au oprit pentru control o autoutilitară basculantă marca DAF condusă de Iosif E., în vârstă de 36 de ani, din Orașu Nou.
Poliţiştii  i-au solicitat conducătorului auto să prezinte la control documentele personale și ale vehiculului. În urma verificărilor efectuate s-a constatat că autoutilitara figurează ca fiind furată din Italia din iulie 2008.
Un alt echipaj PF din cadrul SPF Negrești Oaș a depistat, în jurul orei 09.40, la cariera de piatră din zona Sâmbra Oilor, o altă autoutilitară basculantă marca DAF. Vehiculul era condus de Balint V., 35 de ani, din Orașu Nou. Și în acest caz, polițiștii de frontieră au constatat, în urma verificărilor efectuate, că mașina figurează ca fiind furată din Italia din iulie 2008.
În cadrul aceleiași acțiuni, în jurul orei 11.00, polițiștii de frontieră au depistat pe Valea Custurii, la ieșire din comuna Bixad, un excavator Caterpillar, la comenzile căruia se afla Ferent R., 42 de ani, din Câmpulung la Tisa, județul Maramureș. Acesta nu a putut prezenta polițiștilor de frontieră niciun document pentru utilaj.Poliţiştii au făcut verificări și au constatat că excavatorul figurează furat din Italia din mai 2007.
Toți cei trei conducători auto sunt cercetați acum pentru săvârșirea infracțiunii de tăinuire la furt. Utilajele, în valoare totală de aproximativ 120.000 euro, au fost indisponibilizate la sediul S.P.F. Negrești Oaș în vederea continuării cercetărilor.
La Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat azi-noapte, pe sensul de ieșire din România Ciprian B., în vârstă de 28 de ani, din județul Bistrița Năsăud. Tânărul conducea un autoturism marca Mercedes Benz, înmatriculat în străinătate. În autoturism se afla și Marcel Cosmin C., în vârstă de 26 de ani, din Bistrița Năsăud.
La controlul de frontieră cei doi au prezentat documentele de călătorie și certificatul de înmatriculare al mașinii eliberat de către autoritățile germane.
În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au constatat că autoturismul figurează ca fiind furat din Germania din mai 2011. Pasagerul Marcel Cosmin C. a declarat că este angajat la o firmă din Germania, de unde a primit în cursul lunii mai 2011 autoturismul pentru a-l folosi în interesul serviciului. În urmă cu o săptămână, Marcel Cosmin C. a cerut administratorului firmei permisiunea de a veni din Germania în România cu mașina respectivă.
Acum Cosmin C. este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de tăinuire la furt.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.