VIDEO | Pasiunea pentru limba latină, le-a adus rezultate foarte bune la concursurile de profil

Vasi, Carolina și Fabian sunt elevi ai Colegiului Național ”Dragoș Vodă”, pasionați de latină. Au dovedit acest lucru, prin rezultatele remarcabile obținute la concursuri de profil.

Carolina Burcuș ar fi avut șansa să participe la etapa națională la Olimpiada de Limbă Latină, dar din păcate, aceasta a fost sistată, din cauza pandemiei. La prima participare, ca elevă de clasa a VIII-a, Carolina a luat locul I pe județ, la Olimpiada de Latină. Vasi Vouciuc a trăit și el aceeași frustrare, fiind ocupantul locului I la Olimpiada de Latină, la nivelul elevilor de clasa a IX-a.

Fiind primul an în care am studiat la școală limba latină, a fost mai ciudat la început, dar m-a atras din prima oră cu doamna profesoară Brândușa Oanță. Este o limbă pe care îmi doresc să o învăț. Mă gândesc de acum la limbile străine ca la un viitor pentru mine, să-mi fac o carieră din asta. Mi-ar fi plăcut să ajung și la etapa națională”,  mărturisește Carolina.

:Fabian Popovici a participat anul trecut la Olimpiada de Limba Latină, pe când era elev în clasa a VIII-a. A fost un rezultat foarte bun pentru el, calificarea și participarea la etapa națională. Anul acesta s-a clasat pe locul II, pe județ.

”Fără o pregătire suplimentară, doar cu pregătirea de la clasă, am participat la Olimpiada de Latină și am luat locul I la faza județeană. Participarea la etapa națională a fost o experiență foarte interesantă pentru mine, nu neapărat din cauza competiției, cât din cauza interacțiunii cu ceilalți elevi, a experienței în sine, dobândirea unor noi cunoștințe, vizitarea unor locuri noi. Din păcate, contextul actual creat de răspândirea noului coronavirus, nu ne-a permis să mergem mai departe, la etapa națională, anul acesta. Anul acesta, la etapa județeană am luat locul II”, spune Fabian Popovici.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.