Parteneri din Letonia în vizită la Esperando

În perioada 12 – 14 iunie 2023, la Centrul Esperando a avut loc prima întâlnire din cadrul proiectului „Youngsters with disability – employed and happy!”, un proiect de mobilitate a lucrătorilor de tineret, din cadrul programului Erasmus +.

9 reprezentanți din partea partenerului Ceribu Sparni, din Letonia, au petrecut 3 zile în Baia Mare, discutând despre situația angajării tinerilor cu dizabilități din România – Letonia și provocările cu care aceștia se confruntă în procesul de angajare.

Pe parcursul întâlnirii cele două organizații și-au prezentat activitatea, au împărtășit cunoștințe și experiențe din domeniul angajării persoanelor cu dizabilități, au avut loc workshop-uri alături de tinerii cu dizabilități de la Esperando și au fost înregistrate interviuri ale unor tineri cu nevoi speciale care au avut oportunitatea de a se angaja, dar și interviuri ale specialiștilor din Esperando care lucrează cu aceștia.

De asemenea, a avut loc și o activitate de schimb intercultural, ajutându-i pe cei prezenți să cunoască o parte din bogăția culturală a țărilor din care provin partenerii de proiect.

Discuțiilor s-a alăturat și doamna dir. prof. Nicoleta Covaci, care le-a vorbit celor prezenți despre cum decurge procesul educațional și pregătirea pentru muncă a tinerilor cu dizabilități, în cadrul instituției pe care aceasta o conduce, Centrul Școlar de Educație Incluzivă Baia Mare. Despre sistemul educațional special din România, oportunități și impedimente în angajare. Pentru a înțelege mai bine tot procesul, a avut loc și o vizită la instituția mai sus menționață, unde toate întrebările reprezentanților din Letonia au primit răspuns.

În ultima zi a întâlnirii, participanții au tras concluzii cu privire la cele 3 zile de activitate și au discutat chestiuni organizatorice în ceea ce privește activitatea proiectului.

Echipa proiectului Youngsters with disability – employed and happy! are în vedere realizarea unui videoclip cu exemple de bune practici și provocări în ocuparea unui loc de muncă, dar și a unui ghid pentru angajarea tinerilor cu dizabilități.

Aceste zile sunt un + pentru îmbunătățire modului de abordare a angajării persoanelor cu dizabilități.

Proiectul a început în data de 01.09.2022 și se derulează până în 01.09.2023.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.