Parlamentul European a aprobat, joi, ridicarea imunităţii eurodeputatului Adrian Severin, adoptând raportul Comisiei JURI în acest sens.

Parlamentul European a aprobat, joi, ridicarea imunităţii eurodeputatului Adrian Severin, adoptând raportul Comisiei JURI în acest sens.

Raportul redactat de europarlamentarul Francesco Speroni a fost votat prin ridicare de mână, de către majoritatea eurodeputaţilor. Votul nu a fost înregistrat electronic.

Potrivit procedurilor PE, după votul din plen, decizia de ridicare a imunităţii va fi comunicată autorităţilor române.

Decizia de ridicare a imunităţii va fi transmisă Ministerului Justiţiei român, pentru a fi înaintată DNA.

Severin: Salut ridicarea imunităţii mele, deschide calea anchetei asupra unei înscenări

"Decizia Parlamentului European privind ridicarea imunităţii mele parlamentare este o decizie pe care o salut, întrucât deschide, după luni de ezitări şi acuzaţii nefondate, de demagogie şi minciună, calea anchetei asupra unei înscenări a cărei victimă, în loc să fie apărată, a fost executată public, fără respect pentru prezumţia de nevinovăţie sau dreptul la apărare. Am cerut mereu această anchetă şi este logic să o aştept cu încredere", susţine Severin, într-o declaraţie remisă agenţiei MEDIAFAX.

El aminteşte că ridicarea imunităţii face posibilă cercetarea.

"Faptul că această cercetare abia acum urmează să înceapă este în sine o dovadă că tot ceea ce s-a afirmat până acum este expresia unui justiţiarism rău şi mincinos. Din păcate, el nu m-a lovit doar pe mine, ci şi România care, prin mine, în ultimele luni, a pierdut importante poziţii de influenţă deloc uşor de recuperat. De aceea, bucuria multor români este absurdă", mai spune el.

Severin susţine că scandalul în care a fost implicat este rezultatul unor "manevre obscure" prin care s-a urmărit decredibilizarea sa.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.