VIDEO | Parcuri inundate de ape și pet-uri, la Sighetu Marmației

Precipitațiile abundente din ultimele zile au contribuit la creșterea semnificativă a debitelor râurilor din județ. Apele s-au revărsat pe alocuri inundând malurile. Tot ca o consecință a ploilor bogate cantitativ, s-au creat adevărate insule de pet-uri, o cantitate semnificativă de gunoaie fiind transportată de ape și depuse pe malurile râurilor. 

Mai multe coduri galbene de avertizări meteo au adus cantități importante de precipitații în județul Maramureș.În unele zone, apele răurilor au ieșit din matcă inundând malurile. Debitul răului Iza a crescut considerabil, parcul din zona cartierului Valea Cufundoasă a fost practic, acoperit de ape, în această dimineață..

Apele învolburate au cărat și depozitat, pe alocuri, adevărate insule de pet-uri.

Pentru următorul interval de timp,  a fost emis un nou Cod Galben de precipitații valabil până în 11 februarie, ora 12:00. De joi vremea se va răci accentuat, iar frigul pune stăpânire pe toate zonele țării până săptămâna viitoare, anunță meteorologii. De joia viitoare, se va încălzi treptat, iar temperaturile vor deveni normale pentru această perioadă, informează Mediafax. În Maramureș, vremea va fi deosebit de caldă în primele trei zile ale prognozei, când se vor înregistra temperaturi maxime de aproximativ 10 grade, în medie, iar cele minime se vor situa între 3 și 5 grade. Ulterior, ca urmare a unei răciri accentuate, în intervalul 12 – 21 februarie, mediile valorilor diurne vor fi negative, cuprinse între -8 și 0 grade, cu cele mai scăzute la finalul primei săptămâni de prognoză. În același interval, valorile termice minimie se vor situa între – 14 și -10 grade, caracterizând o vreme geroasă în cursul nopților și al dimineților. Între 8 și 12 februarie, vor fi ploi pe arii extinse, local însemnate cantitativ. Ulterior, probabilitatea pentru precipitații se va menține relativ ridicată, dar acestea vor fi în general slabe.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.