Paramedici S.M.U.R.D. agresați

Paramedici S.M.U.R.D. agresați

În data de 22 aprilie 2011, la ora 21.11, un echipaj de prim ajutor al S.M.U.R.D. Baia Mare, compus din trei paramedici, a răspuns unei solicitări venite prin numărul unic pentru urgenţe 112. Paramedicii S.M.U.R.D au ajuns la locul indicat- un local situat pe bulevardul Bucureşti, numărul 26 A din municipiu- în jurul orei 21.16, la numai 5 minute de la primirea apelului telefonic. Acolo, paramedicii S.M.U.R.D. au fost agresaţi de către trei cetăţeni aflaţi în localul respectiv, care i-au acuzat pe militari că ar fi întârziat. Echipajul S.M.U.R.D. a solicitat telefonic intervenţia unei grupe de jandarmi, care a sosit în scurt timp la faţa locului, în vederea aplanării conflictului. Precizăm că, faţă de cetăţenii care au agresat personalul I.S.U, a fost făcută o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj şi sfidarea organelor judiciare.
Facem un apel, pe această cale, către toţi cetăţenii aflaţi, dintr-un motiv sau altul, la locul în care acţionează forţele de intervenţie în situaţii de urgenţă- pompieri, medici, asistenţi sau paramedici S.M.U.R.D.- să se abţină de la orice acţiune care i-ar putea împiedica pe cei menţionaţi mai sus să-şi facă datoria.
Persoanele nemulţumite de activitatea personalului I.S.U. Maramureş, sunt rugate să se adreseze conducerii inspectoratului. Dacă sesizările se dovedesc a fi întemeiate, faţă de cei în cauză se vor lua măsuri în consecinţă. Menţionăm că toate apelurile primite prin 112, cât şi ora exactă a plecării echipajelor S.M.U.R.D. şi a celor de pompieri din unitate, precum şi momentul sosirii la locul intervenţiei sunt înregistrate şi nu pot fi modificate.
Trebuie menţionat că, de la începutul anului până astăzi, joi, 28.04.2011, echipajele S.M.U.R.D. Maramureş au executat 1003 intervenţii. Din total, 911 au fost asistenţă medicală de urgenţă, 52- asistenţă persoane, iar 20 au fost la descarcerare. Categoria asistenţei medicale de urgenţă cuprinde intervenţii la o gamă largă de afecţiuni, printre care afecţiuni cardiace, intoxicaţii, traumatisme şi afecţiuni neurologice.
Recordul de intervenţii de până acum s-a înregistrat în luna ianuarie, când medicii, asistenţii şi paramedicii S.M.U.R.D. au executat 282 de intervenţii. În februarie, numărul acţiunilor a scăzut la 251, în martie a fost de 233, iar în primele 28 de zile ale lunii aprilie, numărul de intervenţii s-a ridicat la 237.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.