Pâinea neagră verificată de inspectori de la Protecţia Consumatorului Maramureş: calitate şi gramaj

Pâinea neagră verificată de inspectori de la Protecţia Consumatorului Maramureş: calitate şi gramaj

 In vizorul inspectorilor Oficiului pentru Protectia Consumatorului Maramures au intrat in aceasta perioada producatorii de paine. In special este verificata calitatea painii negre, daca se foloseste doar faina neagra sau nu. 

Controalele sunt in plina desfasurare in tot judetul si sunt verificate pe langa ingredientele folosite si gramajul produsului final. Incepand 15 septembrie, gramajul minim al painii este de 300 de grame, iar majorarea acestei cantitati trebuie sa fie facuta doar din o suta in o suta de grame. Prin urmare, pe piata acum nu ar trebui sa fie paine la comercializare sub 300 de grame. Aceasta masura a fost luata ca urmare a faptului ca producatorii mareau cantitatea cu 50 de grame sau 30 de grame si cresteau pretul pe acest motiv, iar consumatorul nu putea sa sesizeze acel plus de 30 sau 50 de grame la gramaj. In ceea ce priveste paine vrac cantitatile care sunt admise la scadere in  timp de 24 de ore sunt de 8% pentru o paine de 300 de grame, iar pentru o paine intre 600 si 1000 de grame este de 4% aceasta scadere. Inspectorii OPC verifica daca painea neagra contine doar faina neagra sau mai contine si altceva. 
Reprezentantii Oficiului pentru Protectia Consumatorului Maramures invita consumatorii sa citeasca cu atentie eticheta dar si sa fie atenti la gramaj, iar in cazul in care constata neregului, sa sesizeze inspectorii OPC. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.