VIDEO | Pagube pricinuite de ploile abundente în Valea Chioarului

Vara a venit cu vreme capricioasă. Precipitațiile abundente de ieri după amiază au contribuit la creșterea debitelor și nivelului pârâului Valea Curtuiusului. Apele au transportat aluviuni, pietriș, bolovani și au afectat podul din zona bisericii. De asemenea au fost inundate câteva curți și au fost  afectate câteva drumuri de acces.

Accesul în zona gospodăriilor amplasate pe strada În dâmb se realizează momentan doar pietonal. De asemenea, a mai fost afectat și distrus un alt pod, iar accesul la gospodăriile pe strada Valea Găinii se face tot pietonal. Materialele transportate au colmatat cursul de apă, iar revărsarea văii Curtuiusului a spălat un drum de acces, pe o distanță de 0,2 km și a inundat două curți și o pivninta. Comitetul Local pentru Situații de Urgență Valea Chioarului a intervenit cu personal și mijloace tehnice pentru eliminarea efectelor negative produse de fenomenele meteorologice periculoase.

Pagubele produse la nivelul unității administrativ-teritoriale de precipitațiile abundente vor fi evaluate de o comisie mixtă, stabilită prin ordin de prefect, care se va deplasa în teren și va întocmi un proces verbal de constatare și evaluare.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.