P.S. Iustin Sigheteanul si prof. dr. Teodor Ardelean, cetateni de onoare ai municipiului Baia Mare

P.S. Iustin Sigheteanul si prof. dr. Teodor Ardelean, cetateni de onoare ai municipiului Baia Mare

Zi de sarbatoare astazi pentru Preasfintia Sa Iustin Sigheteanul si pentru prof. dr. Teodor Ardelean, directorul Bibliotecii Judetene "Petre Dulfu".

Cele doua personalitati reprezentative pentru judetul Maramures au devenit astazi cetateni de onoare ai municipiului Baia Mare.

Pentru Preasfintia Sa Iustin Sigheteanul, aceasta zi a avut o dubla semnificatie. Arhiereul-vicar al Episcopiei Maramuresului si Satmarului a implinit astazi frumoasa varsta de 50 de ani. In semn de respect pentru activitatea si realizarile Preasfintiei Sale, consilierii baimareni i-au conferit acestuia titlul de "cetatean de onoare al municipiului Baia Mare". "Astazi impliniti frumoasa varsta de 50 de ani. Va spunem La multi ani, va uram multa sanatate si putere. Dumneavoastra sunteti pentru noi aducatorul luminii credintei in sufletele noastre si cel care si-a asumat pentru baimareni, pentru maramureseni, pentru intreaga tara, dificila dar si frumoasa si nobila misiune de a construi aici, la noi, in Baia Mare, poate cel mai emblematic simbol, Catedrala Episcopala cu hramul Sfanta Treime", a spus primarul municipiului Baia Mare, Catalin Chereches.

"Este o zi binecuvantata din viata mea fapt pentru care am savarsit de dimineata Sfanta Liturghie. Este ziua in care am vazut lumina in casa unor crestini buni care m-au educat si mi-au insuflat credinta si valorile noastre sfinte. De la ei am mostenit ce am mai bun si mai frumos la care apoi a adaugat Dumnezeu prin harul sau si prin silinta noastra", a marturisit emotionat Preasfintia Sa Iustin Sigheteanul.

Totodata, consilierii baimareni i-au mai acordat titlul de cetatean de onoare al municipiului Baia Mare si directorului Bibliotecii Judetene "Petre Dulfu", prof. dr. Teodor Ardelean,  

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.