OSCAR 2016: Filme inspirate din fapte reale, în cursa pentru câștigarea statuetelor

OSCAR 2016: Filme inspirate din fapte reale, în cursa pentru câștigarea statuetelor

 Leonardo DiCaprio în "The Revenant" și Eddie Redmayne în "The Danish Girl" întruchipează pe marele ecran personaje care au existat în realitate. Dintre cele 34 de filme selecționate la diverse categorii ale Oscarurilor (cu excepția producțiilor de animație, a documentarelor și a scurtmetrajelor), zece se bazează pe povești adevărate, scrie lefigaro.fr.

Se pare că Academia americană de Film, care prezidează gala premiilor Oscar, are o înclinație deosebită pentru pelicule inspirate din fapte reale, după cum dovedește, o dată în plus, selecția pentru cea de-a 88-a sa ediție, care va avea loc la Los Angeles, la 28 februarie. Și anul trecut, dintre cele 34 de filme înscrise la diferite categorii ale galei, șapte au fost filme biografice sau inspirate din fapte reale.
Site-ul lefigaro.fr a trecut în revistă cele zece filme care au legătură cu realitatea, selecționate pentru Oscarurile din 2016.
"The Revenant" al regizorului Alejandro Gonzales Inarritu este nominalizat la 12 categorii, printre care ”Cel mai bun film”, ”Cel mai bun regizor”, ”Cel mai bun actor” (Leonardo DiCaprio), ”Cel mai bun actor în rol secundar” (Tom Hardy), ”Cel mai bun montaj”. Filmul prezintă povestea vânătorului Hugh Glass, interpretat de Leonardo DiCaprio. Născut în jurul anului 1780 și mort în 1833, Glass este cunoscut pentru performanța de a fi ajuns în 1823 la Fort Kiowa din Dakota de Sud în șase săptămâni, după ce fusese rănit grav de un urs grizzly. Drumul său de peste 300 de kilometri, parcurs într-un mediu extrem de ostil, este prezentat de Inarritu, care se bazează și pe cartea lui Michael Punke. 
"Spotlight", regizat de Tom McCarthy, este nominalizat la categoriile ”Cel mai bun film”, ”Cel mai bun regizor”, ”Cel mai bun actor în rol secundar” (Mark Ruffalo), ”Cea mai bună actriță în rol secundar” (Rachel McAdams), ”Cel mai bun scenariu original”, ”Cel mai bun montaj”. Filmul are aspectul unui documentar, lucru care nu miră având în vedere că este adaptarea unui fapt real: ancheta unui grup de ziariști de la Boston Globe, distinsă cu premiul Pulitzer în 2003. Pelicula aduce pe ecran lumea jurnalismului de investigație, relatând munca intensă desfășurată de echipa Spotlight timp de un an pentru a dezvălui scandalul preoților pedofili din Biserica catolică americană.
"The Big Short", filmul regizorului Adam McKay, concurează la categoriile ”Cel mai bun film”, ”Cel mai bun regizor”, ”Cel mai bun actor în rol secundar” (Christian Bale), ”Cel mai bun scenariu adaptat” și ”Cel mai bun montaj”. Este ecranizarea cărții "The Big Short: Inside the Doomsday Machine" a lui Michael Lewis, apărută în 2010. Autorul prezintă povestea simultană a mai multor actori cheie care au profitat de criza financiară din 2008. Personajele principale sunt interpretate de Brad Pitt, Christian Bale, Ryan Gosling, Steve Carell și Karen Gillan. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.