VIDEO | Orașul Cavnic va beneficia de o serie de avantaje financiare, de îndată ce va primi recunoașterea de ”Stațiune turistică de interes local”

Orașul Cavnic va beneficia de o serie de avantaje financiare, de îndată ce va primi recunoașterea de ”Stațiune turistică de interes local”. În acest sens, primăria orașului va înainta săptămâna viitoare un proiect Guvernului României.

Primăria Cavnic a elaborat un proiect pentru a deveni ”Stațiune de interes local”. De curând, proiectul a obținut aprobarea Consiliului local. Cu toată documentația pregătită, primarul Vladimir Petruț speră să primească și aviz favorabil din partea Guvernului României.

”Este un proiect la care lucrăm de mai bine de trei ani de zile, în acest moment sunt finalizate toate documentele. Între timp am primit și o hotărâre de Consiliu local în acest sens, iar săptămâna viitoare urmează ca acest proiect să fie depus la guvern. După ce va fi delarată stațiune de interes local, taxele și impozitele, fac precizarea, că nu vor suporta modificări mari, cel mult, ne dorim o diminuare de 10%. Vom avea, de asemenea mai multe facilități de a accesa fonduri europene, și atunci, putem renunța la o parte din bugetul local destinat investițiilor”, precizează priamrul Vladimir Petruț.

Avantajele vor fi multiple.

”Vom avea acces la linii de finanțare directe, axe de finanțare speciale care sunt  destinate doar zonelor de interes local și avem nevoie de acești bani, de aceea am și realizat acest proiect”, precizează edilul local.

Acesta a precizat că orașul Cavnic nu a avut acces la multe fonduri din cauza faptului că este un oraș sub 10.000 de locuitori, ori acum acest lucru se va schimba odată obținut acest statut

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.