VIDEO | ACS Kickboxing: ”Antrenamentele de acasă valorează cam 50% față de pregătirea de la sală”

Sportivii de la ACS Kickboxing Baia Mare mențin legătura cu antrenorul lor, online. Această pregătire, de acasă, valorează cam 50% față de antrenamentele de la sală. Cel mai mult le lipsește sportivilor posibilitatea de a se antrena cu un partener, fiind vorba despre un sport de contact.

Oprirea bruscă a anternamentelor și a sezonului competițional, e o adevărată problemă pentru copiii de la clubul ACS Kickboxing, din Baia Mare.

Această pandemie a căzut în momentul cel mai neprielnic, primăvara este sezon plin de competiții. Din 20 februarie, de când am participat la ultima competiție, la europene, cu patru copii, am pierdut în jur de cinci competiții, care erau programate pentru această perioadă. Am ratat o competiție din Austria unde o fată de la noi urma să se lupte pentru centura europeană, iar o alta debuta în K1. Această pandemie a oprit toate sporturile de contact.Copiii nu mai știu ce să facă în perioada aceasta, Obișnuiți cu antrenamente zilnice, acuma încep să asimileze kilograme în plus, Le lipsește mult antrenamentul cu un partener de luptă, fiind vorba despre un sport de contact fizic”, spune Oliver Polgar, antrenor și președinte la ACS Kickboxing Baia Mare.

Fiecare sportiv luptă la o anumită categorie, la care trebuie să se mențină.

”Un sportiv din această categorie va avea nevoie de cel puțin trei luni de recuperare, ca să revină la forma inițială de pregătire, asta după ce se vor putea relua antrenamentele, spune antrenorul.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.