Olimpicii maramureșeni sunt încântați de tabăra de vară organizată pentru ei

Din 1 august, au început taberele de vară organizate pentru olimpicii maramureșeni de Consiliul Județean Maramureș și Inspectoratul Școlar Județean Maramureș, în cadrul programului ”Maramureșul susține excelența”.

Săptămâna aceasta a avut loc tabăra performerilor la limba și literatura română, unde 40 de elevi olimpici au participat la activitățile organizate pentru ei, îndrumați de 5 profesori.

Testimonialele copiilor de la finalul taberei sunt pozitive, semn că aceștia sunt încântați de toată experiența, lucru care mă bucură și îmi confirmă faptul că acest proiect este unul de succes, pe care îl vom continua și în anii următori”, spune Ionel Bogdan. președintele Consiliului Județean Maramureș.

A fost o experiență cu totul specială, pe care sigur nu o vom uita. Toate activitățile pe care le-am desfășurat au însemnat informare, instruire și educație, în sensul cel mai larg. Am învățat lucruri noi, am cunoscut oameni frumoși și am legat prietenii. Toate activitățile au adus entuziasm și zâmbete pe fețele noastre”, a scris elevul Coza Paul.

Am atâtea emoții în timp ce scriu aceste rânduri și îmi este foarte greu să îmi găsesc cuvintele. Gândurile îmi sunt amestecate și simt o mie de sentimente și tot atâtea stări. A fost una dintre cele mai frumoase experiențe pe care am avut ocazia de a le trăi. Un milion de cuvinte și nu ar fi suficiente să descriu cât de minunate au fost persoanele pe care le-am întâlnit aici. Cu toții au fost atât de deschiși la orice subiect și au discutat cu atât de multă lejeritate și sinceritate. De asemenea, profesorii sunt extraordinari și totodată persoane cu o cultură generală care m-a impresionat. O amintire care va rămâne într-un colț al sufletului meu pentru mult timp”, a transmis Balaș Francesca.

“Am avut emoții înainte să încep această experiență. Poate că pentru mulți tabăra s-a terminat, dar adevărul este că tabăra continuă. Deoarece noi încă mai avem multe de învățat. Colegii au fost incredibili și presimt pentru fiecare dintre ei un viitor strălucit, sper să ne revedem. Profesorii s-au comportat foarte frumos cu fiecare, am discutat cu ei ca și cum aș fi discutat cu tineri de vârsta mea despre minunata pasiune a cititului. Toate jocurile, filmele vizionate cu sufletul la gură, momentele educative au avut un impact asupra mea și a personalității mele. Sper să ne revedem și la anul, la fel ca și în acest an, veseli, curioși și plini de voie bună”, au fost cuvintele elevei Daria Mureșan.

Taberele de vară se vor desfășura pe tot parcursul lunii august, urmând ca în săptămânile viitoare să fie organizate activități pentru elevii olimpici la biologie, arte, limbi moderne, istorie și geografie, fizică și chimie, astronomie, tehnologii, limba maghiară maternă și limba ucraineană maternă.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.