Olimpiade Naţionale la Sighet

Olimpiade Naţionale la Sighet
Municipiul Sighetu Marmaţiei va fi gazdă a două olimpiade naţionale. Este vorba despre fazele naţionale ale concursurilor şcolare la limba şi literatura ucraineană, respectiv la limba rusă modernă care vor avea loc în perioada 17-20 aprilie la două dintre liceele din oraş "€œTaras Sevcenko” şi "€œDragos Voda”. 

În perioada 17-20 aprilie, Sighetu-Marmaţiei găzduieşte Olimpiada Naţională la Limbile Ucraineană şi Rusă Modernă, eveniment cu atât mai important cu cât, după tradiţie, localitatea gazdă este aleasă aceea din care provin cei mai mulţi olimpici. Festivităţile de deschidere au avut loc ieri în sala de spectacole "George Enescu” a Şcolii de Muzică şi Arte Plastice în prezenţa unor consilieri pe probleme de învăţământ de pe lângă primul-ministru, consilieri de la Ministerul Educaţiei, reprezentanţi ai autorităţilor judeţene şi locale, oaspeţi de onoare, precum Vasyli Boeciko, consul general al Consulatului General al Ucrainei la Suceava. 
Olimpiada de limba rusă modernă la care participă 80 de tineri din ţară se va desfăşura la CN "Dragos Voda”, iar cea de ucraineană, la care s-au înscris 70 de elevi, se va desfăşura în sălile Liceului "Taras Sevcenko”. Festivitatea de premiere va avea loc miercuri, 20 aprilie. 
În sală, alături de concurenţi, profesori şi reprezentanţii instituţiilor de cultură şi religioase din localitate, a fost prezent şi fostul consul general al Consulatului General al Ucrainei la Suceava, Victor Focsa, azi redactorul coordonator al postului de televiziune din Ujgorod, Ucraina. După alocuţiunile oficialităţilor, scena a fost ocupată, pe rând, de corul şi ansamblul de dansuri corul a€œGlasurile Ronei” din Rona de Jos şi de grupul artistic al preşcolarilor din Valea Viseului.   

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.