Ocolul Silvic Târgu Lăpuş vânează hoţii de lemne

Ocolul Silvic Târgu Lăpuş vânează hoţii de lemne

La sfârşitul săptămânii trecute, Jandarmeria Maramureş a organizat o acţiune în colaborare cu Ocolul Silvic Târgu Lăpuş pentru prevenirea şi combaterea faptelor de natură penală şi contravenţională în zona de responsabilitate. Jandarmii aflaţi în misiune l-au identificat pe Ioan N. de 40 de ani, din Târgu Lăpuş ce este susceptibil de săvârşirea infracţiunii de tăiere ilegală de arbori, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 108 alin. 1 lit. a, din Legea 46/2008.
 Făptuitorul s-a deplasat în locul numit Podul Hijului, în pădurea proprietatea personală de unde a tăiat de pe picior, verzi şi nemarcaţi doi arbori de esenţă fag, pe care i-a fasonat în buşteni. În timpul acţiunii sale, a fost surprins de către jandarmi şi reprezentanţii Ocolului Silvic Târgu Lăpuş.
 În data de 13 august a.c., Ocolul Silvic a comunicat valoarea prejudiciului cauzat, în sumă de 2030,55 lei, pentru care se constituie parte civilă.
 Dosarul cu actele premergătoare a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Lăpuş, pentru continuarea cercetărilor.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.