Oana Puicar din Sighet a mai primit un ajutor de la oameni de bine

Vineri seara la biserica Sfântul Mare Voievod Ştefan din Sighetu Marmaţiei, în organizarea Asociaţiei „Bogdan Dragoş a Urmaşilor Nobilimii Maramureşene” s-a desfăşurat la finalul slujbei un concert caritabil de pricesne menit să adune fonduri pentru ajutorarea tinerei eleve Oana Puicar.

În cadrul evenimentului au cântat benevol pricesne artiştii Voichiţa Nemeş Andreica, Crina Horincar, Florin Gherman, Maria Mihali şi Ileana Matus. Evenimentul a fost susţinut şi de Episcopia Maramureşului şi Sătmarului şi Asocianţia Filantropia Maramureşeană prin participarea arhimandritului Ioan Tomoioagă, dar şi de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei. Atât iniţiativa de a organiza evenimentul cât şi implicarea familie George şi Laura Danci au fost lăudate de arhimandritul Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, Ioachim Tomoioagă.

„Cu credinţă în Dumnezeu şi cu generozitatea oamenilor cred că se va reuşi ajutorarea Oanei Puicar”, a declarat Gheorghe Danci, vicepreședinte Asociația Bogdan Dragoș a urmașilor nobilimii maramureșene.

În urma concertului enoriaşii au donat sume care la final s-au ridicat la un total de peste 15.000 de lei, bani ce au fost predaţi pe loc Oanei şi mamei sale.

Oana Puicar are 18 ani și este elevă în clasa a XII-a la Colegiul Național ”Dragoș Vodă” din Sighetu Marmației. Adolescenta are rezultate deosebite la învățătură și își dorește să studieze neuroștiințe în Marea Britanie. Are însă o piedică în realizarea visului ei: la vârsta de un an a fost diagnosticată cu paralizie cerebrală și, în ciuda numeroaselor terapii, tratamente și operații, creșterea spasticității îi amenință independența. Trustul de presă TV Sighet susţine această cauză pentru ca tânăra să poată aduna suma necesară operaţiei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.