O nouă autospecială pentru pompierii sigheteni

O nouă autospecială pentru pompierii sigheteni

Începând de ieri, în dotarea Detaşamentului de Pompieri Sighet, a intrat o autospecială nou nouţă de lucru cu apă şi spumă, potrivită pentru intervenţiile pe drumuri grele şi teren accidentat. Pompierii sigheteni spun că această achiziţie este foarte importantă pentru unitate. Singura problemă majoră în acest moment fiind lipsa combustibilului. Maşinile folosite la stingerea incendiilor acum câteva decenii şi care sunt încă folosite de pompierii sigheteni, vor putea fi scoase „la pensie” cât de curând, după ce o autospecială de ultimă generaţie, a sosit la sediul Detaşamentului de Pompieri Sighet. Autospeciala este dotată cu cea mai noua tehnologie de intervenţie, pompierii declarând că nici nu se poate compara cu cele cu care lucrau înainte.
Ieri, cei 24 de pompieri sigheteni, au urmat un curs de pregătire, susţinut de reprezentanţii firmei care a configurat autospecialele şi de cei ai firmei care produce accesoriile de descarcerare ce echipează maşinile. Pompierii au fost instruiţi, pentru ca la nevoie, aceştia să fie pregătiţi să utilizeze autospeciala la capacitate maximă
La acest  curs a luat parte şi Mihai Ardelean, şeful compartimentului tehnic al I.S.U. Maramureş, care a participat la configurarea şi echiparea autospecialelor.
Pe parcursul unui an, în judeţul Maramureş vor ajunge 12 autospeciale. Autospecialele, de capacitate medie- ce pot transporta 3000 de litri de apa- sunt achiziţionate prin Programul Operaţional Regional al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Transilvania de Nord. Pompierii sigheteni spun că după această mare realizare trebuie să se confrunte cu o problemă foarte serioasă. Maşinile de intervenţie ale pompierilor riscă să nu mai poată ajunge la locul incidentelor, din cauza lipsei de combustibil.
Comandantul detaşamentului de Pompieri Sighet Ovidiu Moldovan ne-a declarat că stocul de combustibil este asigurat doar până la sfârşitul acestei săptămâni.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.