O maramureșeancă a fost desemnată noul director al Departamentului de Comunicare din cadrul Consiliului Tineretului din România

O maramureșeancă a fost desemnată noul director al Departamentului de Comunicare din cadrul Consiliului Tineretului din România (CTR). Ioana Dunca este licențiată în Filosofie și absolventă a masteratului de Drepturile Omului din cadrul Centrului Universitar Nord din Baia Mare.

Ioana Dunca este doctorand în domeniul Filosofiei, în cadrul  Centrului Universitar Nord din Baia Mare. Pe parcursul studiilor, a fost student reprezentant în Consiliul Facultății de Litere și în Senat. Mai mult, s-a implicat activ în mișcarea de tineret la nivel local, timp de doi ani fiind secretar general al Ligii Studenților „Pintea Viteazul”, cu atribuții de PR. În același timp, a fost șef de departament în cadrul programului Baia Mare – Capitala Tineretului din România. La nivel național, a avut cel mai complex rol, cel de vicepreședinte tineret al Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) Ocupând această funcție, a scris diferite poziții cu impact la nivel național și amendamente pentru diferite acte normative din sectorul de tineret. Totodată, a creat conținut pentru o campanie de încurajare a tinerilor să se implice în activități de voluntariat și, împreună cu colegii de pe PR, și pentru o campanie de încurajare a studenților să-și exercite dreptul de vot, la alegerile europarlamentare. Totodată, a fost implicată în diferite campanii de influențare a deciziilor unor instituții sau autorități publice și în organizarea Conferinței de Tineret a Uniunii Europene.

Pentru mine, această funcție reprezintă o mare responsabilitate deoarece trebuie să transmit tinerilor, și nu numai, informații corecte, coerente și adaptate grupului țintă. Totodată, reprezintă încă o etapă a parcursului meu în mișcarea de tineret din România, foarte interesantă și plină de noi provocări. Să lucrezi într-un astfel de departament presupune creativitate, un mod de lucru organizat, inițiativă și perseverență”, a declarat Ioan Dunca într-un interiu acordat unei gazerte locale.

Unul dintre cele mai importante obiective ale CTR pentru anul în curs  este promovarea și apărarea drepturilor și intereselor tinerilor români, precum și creșterea participării active a acestora la viața comunității din care fac parte.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.