VIDEO | Numărul cazurilor noi de infecție cu coronavirus rămâne ridicat. Încă 37 de maramureseni s-au îmbolnăvit

Numărul cazurilor noi de infecție cu coronavirus rămâne ridicat.În ultimele 24 de ore au fost 1.346 de cazuri noi de COVID-19, din 24.323 de teste efectuate. 37 din cazurile noi sunt înregistrate în județul Maramureș.

Alte 48 de persoane au murit din cauza infecției cu coronavirus, în timp ce, la terapie intensivă sunt internați 489 de pacienți. Astăzi a fost înregistrat și cel de-al 50 deces al unui maramureșean confirmat cu COVID-19, este vorba despre un bărbat, categoria de varsta 70-79 de ani. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 913 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În ultimele 24 de ore, în Maramureș structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne și polițiștii locali au executat, pe raza unităților administrativ-teritoriale, în sistem integrat 71 de misiuni. Cele 65 de efective au procedat la verificarea respectării măsurilor de protecție individuală, la verificarea respectării măsurilor de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate, la menținerea ordinii și siguranței publice la respectarea măsurii de carantinare de către persoanele aflate în locațiile declarate

În perioada executării misiunilor au fost depistate, identificate și sancționate contravențional opt persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuale stabilite în perioada stării de alertă. Au fost verificați peste 40 de agenți economici cu privire la respectarea măsurilor stabilite în perioada stării de alertă. S-au aplicat, în context, sancțiuni contravenționale în valoare de 2000 lei. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș solicită cetățenilor să respecte normele stabilite de autorități în perioada stării de alertă, distanța fizică de protecție sanitară și măsurile de igienă stabilite de către specialiști.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.