VIDEO | Mai multe străzi din Baia Mare au fost inundate

Judeţul Maramureş s-a aflat sub cod portocaliu de ploi torenţiale iar furtunile au provocat probleme pe mai multe străzi din Baia Mare. Canalizările nu au mai făcut faţă şuvoaielor iar apa a intrat în curțile oamenilor.

Băimărenii care locuiesc în zona Valea Borcutului se plâng că le sunt inundate gospodăriile de fiecare dată când plouă abundant iar autoritățile nu iau măsuri.

”Problema este destul de gravă și presistă de ani de zile. De fiecare dată când sunt ploi mai abundente, nu există un sistem de colectare a apelor pluviale și drept urmare apele intră în curțile oamenilor.Nu este o problem individual, la o singură casă, sunt zeci de case care se confruntă cu problema asta de câteva ori pe an. Lumea ia măsuri, fiecare cum poate, alții cu sapa mai sapă un șanț dar nu e suficient, alții mai sună la 112 și vin pompierii cu pompe, ajută, scot apa, desfundă. Noi nu avem posibilitatea să facem ceva. Aici ar trebui autoritățile să se implice și să facă niște rigole de colectare cu un debit de preluare mare care să ducă în vale. Sunt niște rigole făcute în urmă cu 2-3 ani dar îs făcute aiurea,a dică îs făcute din fața porților și nu au continuitate”, a spus un localnic.

Oamenii cer autorităților să ia măsuri și să rezolve problema din această zonă.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.