Numar mare de rezervari facute pana acum la pensiunile din Maramures pentru sărbătorile de iarnă

Numar mare de rezervari facute pana acum la pensiunile din Maramures pentru sărbătorile de iarnă

 Turistii  care tanjesc dupa sarbatori de iarna petrecute in tihna, la gura sobei,  se gandesc imediat la Maramures. Morosenii  pastreaza cu sfintenie traditiile. In plus, bucatele delicioase, ospitalitatea oamenilor si raportul  pret-calitate al serviciilor turistice,fac din aceste locuri, adevarate atractii turistice in aceasta perioada. Asta o demonstreaza si numarul mare de rezervari facute pana acum la pensiunile din Maramures. 

Cei care se gandesc sa aiba parte de ceva inedit in perioada sarbatorilor vin in zona Maramuresului. Sarbatorile crestine, tinute cu sfintenie, prin post si rugaciune, se impletesc aici cu ritualuri si credinte populare, cu obiceiuri din mosi, stramosi care fascineaza pe oricine. In fiecare an turisti din tara si din stranatate vin sa-si petreaca aici sarbatorile de iarna intr-un cadru de poveste, atrasi de frumusetea locurilor, de ospitalitatea gazdelor si nu in ultimul rand de bucatele delicioase si horinca puse pe masa după 40 de zile de post. 
Criza se resimte si in aceasta iarna motiv pentru care proprietarii de pensiuni sunt hotarati sa negocieze tarifele pentru a fi cat mai accesibile. Astfel pentru cazare, turistii vor scoate din buzunar  suma de 50 de lei, pret care nu include si masa. Cei care insa doresc sa savureze mancarurile traditionale trebuie sa scoata din buzunar suma de 150 lei de persoana pentru trei zile, cu masa inclusa. Tarifele insa difera de la pensiune la pensiune astfel ca in unele locatii masa de Craciun se ridica la 100 lei, in timp ce masa de Revelion se ridia la suma de 130 lei.
Turistii iubesc plimbarile cu sania sau cu caruta, dar si  traditia colindatului, motiv pentru care multe dintre pensiuni sunt deja  ocupate aproape in totalitate. Calitatea serviciilor ii determina pe cei mai multi turisti care au trecut pragul pensiunilor din zona sa revina de fiecare data cu mare drag.
Viorel Coroian, presedintele Asociatiei de Promovare si Dezvoltare a Turismului Rural Maramures susine ca cele mai cautate pensiuni pentru petrecerea  sarbatorilor de iarna sunt cele din Ocna Sugatag, Barsana, Cavnic, Borsa, Izvoare, Suior, Lapus, etc. Exista turisti care prefera zonele in care se poate schia. Iar cum prognoza meteo este una favorabila si este asteptata zapada din belsug, turistii care au ales sa isi petreca sarbatorile la noi in zona nu vor ramane dezamagiti.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.