VIDEO | Nu fiți indiferenți! Donați sânge pentru viață!

Terapia cu plasmă COVID este o șansă în plus pentru pacienții infectati cu SARS-COV-2 aflați în stare critică. La Centrul de Transfuzie Sanguină din Maramureș, s-a înregistrat ieri primul caz de o femeie donatoare de plasmă convalescentă prin procedura de plasmafereză.

Pacienții COVID-19 vindecați pot lupta împotriva acestui virus donând plasmă în centrele de transfuzie din țară. Matei E. este prima doamnă care a donat plasmă convalescentă prin procedura de plasmafereză la CTS Maramureș.

Ministerul Sănătății a stabilit noi condiții pentru donarea de sânge total/plasmă de la persoanele vindecate de COVID 19. Astfel, cerințele minime pentru admiterea ca donator vindecat de COVID-19 vor fi semnarea consimţământului informat pentru intrarea în procedura de selecţie în vederea donării de plasmă prin plasmafereză, prezentarea documentelor care să ateste istoricul de infectie cu SARS-CoV-2, respectiv încetarea riscului de transmitere a bolii, încadrarea în toate criteriile standard pentru donarea de sânge total sau plasmă, conform legislaţiei naţionale. Intervalul între 2 donări de plasmă succesive este de cel puțin 14 zile.

Modificările urmăresc creșterea numărului persoanelor vindecate COVID-19 care pot să doneze sânge/plasmă, precum și a numărului pacienților critici din ATI care pot să primească plasmă.

Numărul scăzut de donatori, reduce drastic numărul pacienților care pot fi salvați!
Nu fiți indiferenți! Donați sânge pentru viață!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.