VIDEO | Noutăți în ceea ce privește organizarea activității unităților școlare din localitățile mai afectate de noul coronavirus, din Maramureș

Incidența mare a cazurilor de persoane infectate cu noul coronavirus aduce noutăți în ceea ce privește organizarea activității unităților școlare din localitățile mai afectate, din Maramureș. După ultimele date înregistrate, cele mai expuse sunt unitățile de învățământ din localitatea Petrova. O grădiniță din Baia Mare, de asemenea , va trece pe scenariul roșu, din lipsă de personal.

Reprezentanții Comitetului Județean pentru Situații de Urgență anunță noi scenarii de funcționare a unităților școlare din județ.

”În ceea ce privește funcționarea instituțiilor de învățământ  au fost luate trei decizii și ele se referă la funcționarea tuturor unităților în varianta online, pe raza localității Petrova, acolo unde rata incidenței este de 3,71 cazuri la mia de locuitori. O altă unitate de învățământ este Grădinița cu Program Prelungit nr.9 din Baia Mare, unde , din cauza lipsei de personal, s-a trecut la scenariul online, iar în scenariul hibrid va funcționa Colegiul Național ”Vasile Lucaciu”, chiar dacă hotărârea consiliului de administrație aviza scenariul roșu, în conformitate cu procedurile legislației în vigoare, consiliul de adminsitrație face propuneri și trebuie să obțină avizele de la DSP și ISJ. Aceste avize nu au fost obținute, iar ca atare, au rămas pe scenariul galben”, precizează Dan Bucă, purtător de cuvânt Prefectura Maramureș.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.