Nouă africani opriți să treacă ilegal granița

Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au depistat nouă cetăţeni străini care au încercat să iasă ilegal din România spre Ungaria. O parte dintre ei au folosit documente franceze care aparţineau altor persoane, iar ceilalţi intenţionau să treacă ilegal în ţara vecină pe la frontiera verde. Cu toţii voiau să ajungă în Franţa.

Luni,  în Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat, la controlul efectuat în cooperare cu autoritățile maghiare, pentru a ieşi din România un cetăţean român care conducea un autoturism înmatriculat în România. În maşină se aflau, ca pasageri, trei persoane (două femei şi un bărbat) care au prezentat la controlul de frontieră două documente eliberate de autorităţile franceze şi un paşaport eliberat de către autorităţile din  R.D. Congo, cu permis de şedere Portugalia. În urma verificărilor s-a stabilit însă că documentele franceze nu aparţineau persoanelor în cauză, iar permisul de şedere cu însemnele autorităţilor din Portugalia era fals.

În continuarea cercetărilor, poliţiştii de frontieră au depistat la aproximativ 150 de metri de graniță doi bărbaţi şi o femeie. Aceştia au prezentat documente de identitate emise de autorităţile franceze. Şi în acest caz cele trei persoane au fost conduse la sediul SPS Petea pentru cercetări, unde s-a constatat că două dintre ele s-au legitimat cu  documente franceze care nu le aparțineau, iar cea de-a treia cu paşaportul francez personal valabil. În urma cercetărilor s-a stabilit ca cele două grupuri aveau legătură între ele, cinci persoane fiind cetăţeni din R.D. Congo, cu vârste cuprinse între 31 şi 46 de ani, iar cea de a şasea este cetăţean francez, născut în R.D. Congo, care a declarat că i-a dat cartea de identitate personală unuia dintre congolezi, pentru a se legitima cu ea la ieşirea din România. Cu toţii intenţionau să ajungă pe teritoriul Franţei.

Cei șase cetățeni străini sunt acum cercetaţi pentru tentativă la trecerea ilegală a frontierei de stat, fals privind identitatea și uz de fals.

Un alt eveniment pe linia migraţiei ilegale a fost înregistrat tot în 27 septembrie, în jurul orei 22.00. Poliţiştii de frontieră au depistat în municipiul Satu Mare trei persoane de origine afro-asiatică. Acestea nu posedau documente de identitate, dar au declarat că sunt cetăţeni tunisieni, lucru care s-a adeverit. Și aceste persoane voiau să ajungă în Franța.

În cauză se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat, la finalul cercetărilor urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.